Ontdek het reconstitutiekrediet

Een reconstitutiekrediet of wedersamenstellingskrediet is een manier van ontlenen waarbij je je toekomstig gespaard pensioenkapitaal vandaag al activeert. Dus je krijgt nu je toekomstig pensioenkapitaal om te investeren in vastgoed. Je spaart maandelijks voor je pensioen en dat vormt het kapitaal dat je vandaag ontleent. Het ontleend bedrag wordt dan in één keer terugbetaald op pensioenleeftijd. In ruil betaal je een intrest tot alles is terugbetaald.  


Bulletkrediet

ZIT ZELF AAN HET STUUR VAN JE PENSIOENPLAN.

Leef je voor je bedrijf, maar droom je tegelijkertijd van een vakantieverblijf? Je wil een opbrengsteigendom of je gezinswoning uitbreiden? Stel je plannen niet langer uit. Of beter nog: laat je zaak mee betalen voor jouw privévastgoed. Met een bulletkrediet koop je nu je pand aan.

Als zaakvoerder van je vennootschap wil je je financiën op een rijtje hebben en onder controle houden. We werken graag, maar het levert liefst iets op ook. Het is voortdurend afwegen hoeveel loon je jezelf toekent zodat je zowel privé als in je zaak voldoende middelen vrij hebt om te investeren. Bovendien wil je daarbij zo weinig mogelijk belastingen betalen, want die zijn er al genoeg.

 

Je loon "zo laag mogelijk" houden is goed voor je zaak want die wordt of blijft gezond, maar op die manier worden er deuren gesloten bij een hypothecair privékrediet. Want hoe lager je loon, hoe minder je kan lenen voor je privéwoning of tweedeverblijf. Je zult je spaargeld moeten aanspreken of in de reserves van het gezin moeten tasten om toch je vastgoed te kunnen financieren.

Wist je dat je je pensioenspaargeld nu al kan gebruiken voor je privévastgoedfinanciering als alternatief voor de klassieke hypothecaire lening met mensualiteiten? De zaak betaalt mee, het onroerend goed komt op privénaam.

 

Elke oplossing is uniek

Wij berekenen wat je kan en mag sparen in je pensioenplannen (pensioensparen, VAPZ, POZ, IPT). Dat is afhankelijk van een aantal parameters zoals je sociale bijdrages, netto-inkomen of brutojaarbezoldiging, hoe lang je al actief bent en wat je momenteel al lopen hebt van spaarplannen.  Aan de hand van die gegevens kunnen we berekenen wat je zou kunnen sparen en wat het verwachte kapitaal op pensioenleeftijd is. Zo brengen we in kaart wat je maximum kan 'wedersamenstellen', dus wat je maximum kan en mag sparen in die pensioenplannen om op die manier een bulletkrediet te ondernemen. Dat kunnen dan de bedragen zijn die die je per maand afbetaalt.

 
Bereken mijn persoonlijke krediet

Samengevat

Een simpel mechanisme met voordelige uitkomst.

Lagere maandelijkse hypotheeklast

In tegenstelling tot een klassiek krediet hoef je niet telkens een deel van het kapitaal af te lossen.

Fiscaal aftrekbaar

De premies van je pensioenplan kan je als kosten inbrengen in je vennootschapsbelasting.

Je kapitaal rendeert verder

Je blijft genieten van een eventueel rendement op je (pensioen)verzekering.

Geen persoonlijke reserves nodig

Je verwezenlijkt je vastgoeddroom zonder je persoonlijke reserves te moeten aanboren of te wachten op je pensioen.

Je geniet van je vastgoed vóór je pensioen

Je vastgoed zal minstens evenveel waard zijn als het voorziene kapitaal van je extralegaal pensioen.

Tal van mogelijkheden met je pensioen

Door de fiscale veranderingen in de woonkredieten (je hebt geen belastingvoordeel meer bij het aankopen van een woning!) zijn er heel wat mogelijkheden met je pensioenplannen. 

Infobrochure downloaden

Vraag hier je infobrochure aan over het reconstitutiekrediet.
Je ontvangt de brochure meteen in je inbox.